گرایش مالی رشته MBA

گرایش مالی MBA  شاید پرکاربردترین این دوره‌ها باشد که همیشه فرصت‌های شغلی خوبی در بازار کار دارد. در این گرایش مسائل مالی و اقتصادی مربوط به سازمان‌ها و شرکت‌ها بررسی میشود و فرد می‌آموزد که چطور برای سازمان مشکلات مالی رو حل کند، سرمایه جمع‌آوری کند و به طور کلی، باعث رشد شرکت از لحاظ مالی و سرمایه شود. فارغ التحصیلان دوره MBA گرایش مالی نه تنها به راحتی در شرکت های خصوصی می‌توانند استخدام شوند، بلکه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات مالی زیادی هم به استخدام افرادی که این دوره را گذرانده‌اند علاقه نشان می‌دهند.

در گرایش مالی، شما با نحوه مدیریت مالی یک واحد حسابداری، یک واحد تجاری یا حتی کارگاه و کارخانه آشنا می‌شوید. طبیعتا داشتن مدرک گرایش مدیریت مالی، شما را حسابدار نمی‌کند و مباحث دوره هم با آموزش حسابداری تفاوت زیادی دارد. برای اینکه حسابدار شوید، می‌توانید دوره آموزش حسابداری را بگذرانید. اما برای مدیر حسابداری شدن، تنها داشتن مدرک آموزش حسابداری کافی نیست.

شما باید بتوانید برای سرمایه گذاری، بازرگانی، مشاوره‌های مالی، مسئولیت مالی در شرکت‌ها و… آماده شوید. این چیزی است که در گرایش مدیریت مالی MBA، در مورد آن بحث می‌شود. با داشتن مدرک دوره MBA گرایش مدیریت مالی، می‌توانید در تمام شرکت‌ها و سازمان‌ها کار کنید یا اینکه خودتان شرکت حسابداری و مشاوره مالی، تاسیس کنید.

MBA گرایش مالی
در این گرایش، دانشجویان با نظریه های کلاسیک و جدید مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری و کاربرد آن‌ها آشنا می‌شوند. آنان می توانند با ارائه راهکارهایی برای توسعه سرمایه‌گذاری، گام‌هایی موثر برای رفع مشکلات اقتصادی بنگاه بردارند. این گرایش شامل چگونگی بودجه بندی سرمایه‌ای، تأمین مالی و اداره منابع و مصارف کوتاه‌مدت مانند دارایی‌ها و بدهی‌های جاری است.

دانش‌آموختگان گرایش مدیریت مالی علاوه بر توانایی تحلیل بازارهای مالی می‌توانند وضعیت مالی سازمان‌ها و صنایع را ارزیابی کنند و در اخذ تصمیمات مالی موثر در بنگاهها، ایفای نقش کنند. بخش مهمی از کار مدیریت در یک سازمان مربوط به مدیریت حجم پول و میزان اعتبار آن سازمان است. در گرایش مالی دوره MBA به مدیریت این سرمایه و اعتبار پرداخته می‌شود و همچنین در این گرایش به موضوع‌هایی مانند قوانین و مقررات مالی، مهندسی مالی و طراحی ابزارهای مدیریت ریسک، ارزش‌یابی اوراق بهادار و بنگاه‌ها، قیمت‌گذاری اختیارهای مالی، اقتصادسنجی مالی، نظریه بازار سرمایه و …. پرداخته می‌شود.

چه توانایی‌ها و مهارت‌هایی برای ورود به گرایش مالی MBA و حوزه مدیریت مالی لازم است؟

مدیریت مالی یکی از متمرکزترین تخصص‌های MBA است که بر حسابداری و کنترل مدیریت مالی، بازار سرمایه و پول، بانکداری، خصوصی سازی و امور مالی بین المللی تمرکز دارد. داشتن دانش اقتصاد در این حوزه نقش مهمی ایفا می‌کند. بسیاری از اصول و تئوری‌های مدیریت مالی مربوط به اقتصاد می‌شود و یکی از اصلی‌ترین توانایی‌های لازم برای ورود به حوزه مالی، داشتن دانش ریاضی است. مباحث ریاضی کاربرد بسیار زیادی در حوزه‌های مالی دارد. توانایی‌های عمومی مدیریت نیز در این زمینه لازم است. در گرایش ‌مالی دوره MBA، به دنبال تربیت یک مدیرمالی هستیم که هم دارای مهارت‌های مالی باشد و هم دانش مدیریتی قوی داشته‌باشد.

دوره MBA گرایش مدیریت مالی شامل موضوعاتی است که به دانشجویان کمک می کند تا عملکردهای کلیدی کسب و کار مالی مانند چارچوب های داده‌ها، مدیریت عملیات و قوانین و مقررات حسابداری را درک کنند. دانشجویان برای توسعه و اجرای تکنیک‌ها و ابزارهای استراتژیک آموزش می‌بینند. که به آنها در شناخت، درک و تجزیه و تحلیل ابعاد متمایز یک محیط تجاری مالی کمک می‌کند.

 

شرح وظایف مدیرمالی در یک شرکت چیست و چه فعالیت‌هایی انجام ‌می‌دهد؟

در زمینه Corporate Finance یک قسمت از فعالیت‌های مدیرمالی تفسیرکردن گزارش‌های حسابداری است. در واقع بررسی صورت‌های حسابداری و استفاده از این صورت‌ها برای ایجاد برنامه اجرایی در زمینه‌مالی. در کنار این موضوع یکسری تصمیم‌ها وجود دارد که مستقیما توسط مدیرمالی گرفته می‌شود. مثلا اینکه سرمایه شرکت از کجا تامین شود و از کجا وام بگیریم که در نهایت به نفع شرکت تمام شود. به طورکلی طراحی ساختار مالی شرکت و برنامه‌ریزی آینده مالی بر اساس استراتژی‌های کلان سازمان، وظیفه مدیریت مالی است.

برای مثال شرکت تصمیم به وارد شدن به یک بازار جدید دارد و یا می‌خواهد یک محصول جدید را وارد بازار کند. در تمام این موضوعات مدیرمالی نقش بسیار مهم و تاثیرگذار دارد و فرق آن با حسابداری در این است که حسابداری در واقع گزارشی از فعالیت‌های شرکت را در گذشته ارائه می‌کند و هیچ تفسیر و تصمیم‌گیری در این مورد ندارد.

فرصت‌های شغلی در حوزه بازار سرمایه برای فارغ التحصیلان گرایش مالی MBA چگونه است؟

بانک‌ها، موسسات اعتباری، بورس، بیمه‌ها حوزه‌های اصلی فعالیت در زمینه مالی هستند. برای‌ مثال شما فقط در زمینه بورس می‌توانید در قسمت‌های مختلفی فعالیت داشته باشید. از خرید و فروش سهام و اوراق و تحقیقات شرکت‌ها تا سیاست‌گذاری در سازمان بورس همه می‌توانند موقعیت‌های شغلی مربوط به مدیریت‌مالی هستند.

پس از گذراندن دوره MBA با گرایش مدیریت مالی، می‌توان سراغ استخدام در شغل‌های مختلفی مانند استخدام در شرکت‌های بیمه، مشاوره‌های مالی و مؤسسات مالی و اعتباری رفت. همچنین می‌توان فرصت‌های شغلی در زمینه سرمایه گذاری، بازرگانی، مسئولیت مالی شرکت‌ها و مالی شرکت‌های بین المللی را نیز پیدا کرد.

این نکته نیز حائز اهمیت است که در ایران فرصت‌های شغلی و پیشرفت در حوزه مالی بسیار زیاد است و چون در این حوزه هنوز با دنیا فاصله داریم برای افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند جای کار و پیشرفت بسیاری وجود دارد.

یک فرصت شغلی دیگر گرایش مالی MBA، استارت‌اپ‌ها هستند.

یکی از مسائل بسیار مهم در زمینه استارت‌آپ‌ها داشتن دانش‌مالی می‌باشد. برای داشتن یک استارت‌آپ‌ موفق به‌جز داشتن تیم و ایده‌ی خوب، باید مباحث مالی را بسیار با اهمیت تلقی کرد. از نگاه‌ دیگر زمانی که قصد جذب سرمایه را داشته باشید، دانش حوزه مالی باعث می‌شود که شرکت خود را به بهترین شکل ارائه دهید چون موضوعات مالی برای سرمایه‌گذار بسیار با اهمیت می‌باشد.